Bloemenstyling voor jullie huwelijk: Wat kan je als koppel zelf voorbereiden?

Op zoek naar bruidsbloemen voor jullie grote dag? Voordat je de bloemist (best eentje die gespecialiseerd is in huwelijken!) contacteert, zijn er enkele dingen die je als koppel zelf kan voorbereiden. Begin met het verzamelen van inspiratie - Pinteresten, bladeren door trouwmagazines, door Instagram scrollen, …- voor ideeën die aansluiten met jullie stijl. Maak een lijst van favoriete bloemen, kleuren, gewenste sfeer, en vergeet zeker niet het seizoen van jullie huwelijk in overweging te nemen. Jullie ideetjes bundelen jullie makkelijk tot een moodboard op je Pinterest account of in Canva .


Hierna is het tijd om jullie budget vast te leggen. Wees realistisch over wat je wil besteden aan bloemenstyling en vergeet niet om enige flexibiliteit in te bouwen. Weet dat bloemen een luxe product zijn, en dat de bloemist ook werkuren zal aanrekenen. Maak een ruwe schatting van het aantal bloemstukken dat je nodig hebt, inclusief boeketten, corsages, tafeldecoraties, decoratie ceremoniewagen, welkomstbord,... Een backdrop of ander statement piece op jullie ceremonie zorgt voor onvergetelijke foto’s en kan ook na de ceremonie nog impact maken!


Door op voorhand wat opzoek-en denkwerk te doen, ben je beter voorbereid wanneer je kennismaakt met met je bruidsbloemist. Het gesprek zal vlotter verlopen en je zal meteen aanvoelen of jullie een match zijn qua stijl en budget.


Via deze link kan je een meer gedetailleerde checklist downloaden!

Horen we elkaar snel?

Kirsten